Van kapers tot ketters, LEGO®-verhalen uit de Gevangenpoort (Menuet, 2017) beschrijft onder meer de verhalen van een belazerd dienstmeisje, gestrande kapers en het bloedige einde van de gebroeders De Witt. Via een tijdlijn, die begint bij 1300, vertelt Degeling  over de evolutie van het strafrecht en de bijbehorende sancties. Ook biedt het boek een scala aan wetenswaardigheden over de Gevangenpoort.

Het boek is volgens de leeftijdsstempel op de kaft geschikt voor kinderen van negen jaar en ouder, al is het niet onverstandig om als ouder mee te lezen. De inventieve illustraties – inclusief een heuse plattegrond van de Gevangenpoort in LEGO-stijl – worden hier en daar afgewisseld met passages als ‘ze zien de door vogels kaalgevreten lijken’.

Een absurdistisch en inventief boek dat de geschiedenis op een bijzondere manier doet herleven.

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie