Voor een uitgebreide evaluatie is het volgens de algemene raad nog te vroeg. ‘Maar we hebben de indruk dat het voorziet in een behoefte,’ aldus AR-lid Johan Rijlaarsdam.

De speciale hulplijn voor een vertrouwelijk gesprek wanneer het privé of op het werk tegenzit is in mei in het leven geroepen. Het Team Vertrouwenspersonen trad in de voetsporen van het succesvolle Britse LawCare en bestaat uit dertien (oud)-advocaten.

Vanaf de start van de hulplijn tot en met oktober hebben negentien advocaten naar de hulplijn gebeld. Het gaat veelal om jonge mensen, aldus Rijlaarsdam donderdag. ‘De problemen hebben vaak met werk te maken en het gaat vaak om mensen die zich alleen voelen in hun problematiek.’

FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie