‘We doneren aan goede doelen’

‘We werken niet met kerstpakketten, maar doneren individueel aan goede doelen. Met het hele kantoor en partners gaan we daarnaast dineren. Cliënten ontvangen een kerstboodschap. De kerstperiode is bij ons zowel een moment van bezinning als een moment om aan anderen te denken. Een gezellige en vooral nuttige traditie. Mensen kunnen immers alleen goed samenwerken als ze elkaar ook op een andere manier kunnen spreken en ontmoeten.’

Gerbrand Osinga (54), vastgoedadvocaat bij HYS Legal in Utrecht

‘Kerstpakket moet bij werknemer passen’

‘Ik vind het belangrijk dat een kerstpakket bij de werknemers past, ik wil zeker weten dat ze er blij mee zijn. Vorig jaar hebben we speciale chocolade gehaald, omdat we wisten dat onze werknemers daar dol op waren. Dit jaar zit ik te denken aan een fashion cheque. Verder bestellen we jaarlijks een kerstlunch bij telkens een andere plaatselijke ondernemer. Een kerstborrel hebben we niet, al vind ik dat wel een gezellige traditie. Kerst is voor ons ook een moment voor maatschappelijke betrokkenheid. Zo hebben we vorig jaar als kantoor meegedaan aan de Glazen Kooi in Someren. Toen bakten we pannenkoeken voor het goede doel.’

Moniek Peeters (31), advocaat omgevings- en bestuursrecht bij Sumrin Advocaten in Someren

‘Veel medewerkers zijn maatschappelijk actief’

‘Het kerstdiner is bij ons op kantoor vaste prik. Loyens & Loeff is een bijzonder betrokken kantoor. Naast de mogelijkheid om het eindejaarsgeschenk aan een zelf aan­gedragen goed doel te schenken, zijn onze medewerkers vaak ook maatschappelijk actief. Ieder jaar houden wij rond kerst een inzameling voor de Voedselbank. Zelf werk ik met veel plezier bij kinderboerderij Stichting De Dierencapel in hartje Amsterdam. Ik verzorg samen met mijn collega Chris de dieren en vervul ook andere taken, zoals het geven van voorlichting. De vrijwilligers hebben allemaal een hart van goud en de kinderboerderij draagt bij aan de prettige sfeer op Bickerseiland.’

Mark Brabers (32), advocaat Mededinging & Overheid bij Loyens & Loeff in Amsterdam

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie