Dinsdag voerde de Rotterdamse balie actie bij de rechtbank in die stad. Woensdag volgden Amsterdam, Den Haag, Middelburg, Utrecht, Den Bosch, Maastricht en Arnhem. De boodschap van de protesterende raadslieden was in alle gevallen dezelfde: ‘Je recht halen is straks niet meer te betalen’.
In Breda, voor het gloednieuwe gerechtsgebouw, sprak de lokale deken Lex Lensink enkele tientallen collega’s toe. ‘Het is werkelijk van de gekke zoals de minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker ons probeert uit te rangeren.’ Een enkeling had zich voor de demonstratie in een geel hesje gehuld, zoals strafadvocaat Moritz Schönfeld. ‘We staan hier niet alleen voor onszelf, zoals veel mensen misschien denken. Maar vooral voor de mensen met weinig geld die straks geen toegang meer hebben tot de rechter.’
In Den Bosch werd gedemonstreerd met de leus: ‘Sander Dekker, het moet niet gekker.’

De Tweede Kamer debatteert volgende week woensdag over de zogeheten Contourennota van minister Dekker. De NOvA heeft advocaten opgeroepen die dag naar Den Haag te komen. De orde in Noord-Nederland houdt die dag een actie in Groningen.

Den-Bosch
In Den Bosch luidde de leus: ‘Sander Dekker, het moet niet gekker’.
Den-Haag
Advocaat Jos Hemelaar spreekt in Den Haag zijn collega’s toe. Naast hem deken Van Rijn.
Utrecht
Ook in Utrecht verzamelden zich bij de rechtbank tientallen advocaten Image credit: Michiel Lamers
P1080428klein2
KeesPijnappels_01

Kees Pijnappels

Hoofdredacteur

Profile page
Advertentie