Donderdag 24 januari 2019 is het in ruim 25 landen over de wereld de jaarlijkse ‘Dag van de bedreigde advocaat’. Dit jaar staat met een manifestatie in Den Haag en lezingen in Den Haag en Amsterdam de positie van mensenrechten-advocaten in Turkije centraal.

De dag wordt voor Nederland georganiseerd door de stichting Lawyers for Lawyers, de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN) en de Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat. Vanmiddag om 16.00 uur start de manifestatie bij het Malieveld ter hoogte van de Turkse ambassade (Jan Evertstraat 15). Vervolgens begint om ca. 16.20 uur de optocht naar het Paleis van Justitie (Prins Clauslaan 60) waar om 17.00 uur de manifestatie wordt afgesloten.

Advocaat Ruken Gulagaci geeft om 17 uur een lezing in het Paleis van Justitie in Den Haag. Advocaat Ramazan Demir zal om 16 uur een lezing houden op de Faculteit der rechtsgeleerdheid in Amsterdam.

Advertentie