Maarten Feteris vindt het belangrijk dat de Hoge Raad bekend is bij een groter publiek dan alleen ingewijde juristen. De Dummie is dan ook bedoeld voor mensen met weinig kennis van de hoogste rechtsprekende instantie op het gebied van burgerlijke, straf- en belastingzaken van Nederland, maar hier wel nieuwsgierig naar zijn. Zijn taalgebruik stemde Feteris erop af. Hij schreef het boek samen met zijn persoonlijk medewerker en raadsheer-plaatsvervanger van het Gerechtshof Amsterdam Jason van Heusden.

De kleine Hoge Raad voor dummies ­beschrijft de taken van de Hoge Raad, en wat juist niet de taken zijn en hoe de Hoge Raad deze uitvoert. Ook is te lezen hoe de instantie is georganiseerd, hoe je raadsheer en president wordt. De betekenis van de rechtsstaat, de rol van de hoogste rechter, en tien beslissingen die deze rol illustreren, zijn er daarbij in terug te vinden. De Dummie is voorzien van ­tekeningen van Fokke en Sukke. Een compact en ­toegankelijk werkje.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie