De deken van de orde van advocaten in Amsterdam heeft strafadvocaten Bénédicte Ficq,  Stijn Franken, Chrisje Zuur en Nico Meijering op het hart gedrukt zich niet uit te laten over de zogenaamde Holleeder-tape, meldt de Telegraaf.

Deken Evert-Jan Henrichs is naar aanleiding van de Holleeder-tape een onderzoek gestart naar de handelswijze van betrokken advocaten. ‘Ik heb meesters Franken, Zuur, Ficq en Meijering laten weten dat ik van hen verlang dat zij zich onthouden van commentaar over de door mij onderzochte kwesties en alles wat daarmee verband houdt’, zei hij tegen de Telegraaf.

RTL wijdde dinsdagavond het programma ‘De Holleeder-tape’ aan de kwestie. Daarin was het telefoongesprek te horen dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries had met Willem Holleeder in april 2011 op het kantoor van Holleeders voormalige advocaat Stijn Franken.

In het gesprek beweert Holleeder onder andere dat hij bedreigd is door Bénédicte Ficq, de voormalige advocate van Dino Soerel.

Het kantoor Ficq & Partners zette ondanks het verzoek van de deken dinsdagochtend het transcript van het telefoongesprek online. In een verklaring zei het kantoor namens cliënt Dino Soerel dat de werkelijkheid door De Vries en RTL ‘willens en wetens geweld wordt aangedaan waarbij op uiterst bedenkelijke wijze journalistiek wordt bedreven’.

Advertentie