Het Einhovense softwarebedrijf Hyarchis Content Services nam als nieuwe speler in de juridische sector deel aan de hackathon met Team Hyarchis.  Het team demonstreerde met ‘LegisGo’ ‘technologie die direct kan worden toegepast, en die de kwaliteit van de juridische kennis van zijn gebruikers echt verbetert,’ schreef jury voorzitter Joeri van Andel (VodafoneZiggo) over het winnende idee. ‘Het legal tech idee integreert juridische bronnen in de tools die juridische professionals gebruiken, zoals Word en Outlook.’

Vertegenwoordigers van advocatenkantoren, bedrijven, non-profit organisaties en universiteiten kwamen van 22 tot en met 24 februari in Amsterdam samen om een technologische uitvinding voor de juridische sector te doen. Hetzelfde weekend vonden er hackathons plaats in 45 andere steden. In totaal deden er 6000 mensen wereldwijd, verspreid over 24 landen mee. Het event in Amsterdam was georganiseerd door Wolters Kluwer.

Met de winst gaat het team door naar de halve finale van de Global Legal Hackathon op 15 maart en maakt het kans op een plaats in de finale op 4 mei in New York. Daarbij heeft Team Hyarchis het prijzengeld van vijfduizend euro gewonnen.

Het team ‘A bit of Legal’ eindigde op de tweede plaats. De applicatie ‘Robin huurt’ moet het mogelijk maken onterecht betaalde bemiddelingsvergoedingen van makelaars terug te vorderen.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie