Donderdag begonnen 479 advocaat-stagiairs met de beroepsopleiding in Woudschoten, een lichte stijging ten opzichte van het vorig cohort. Toen startten 468 advocaat-stagiairs met de beroepsopleiding.  De stijging zit niet alleen bij de grote kantoren maar is over de hele balie verdeeld, aldus de NOvA.

Neem niet alles voor zoete koek aan, was een ander advies van Knüppe. ‘Als het ingewikkeld wordt, probeer dan je maatjes te zoeken om uit te huilen en je vragen te stellen.’ Ook wees hij de advocaat-stagiairs op het team vertrouwenspersonen van de NOvA. ‘Dit team kan je altijd benaderen met welk probleem ook.’

Woudschoten

De eerste twee dagen op Woudschoten staan zoals bij elke start in het teken van beroepsattitude en -ethiek. De advocaat-stagiairs leren over de gedragsregels, de kernwaarden van de advocatuur en worden geconfronteerd met actuele ethische dilemma’s. Daarnaast wordt er gedebatteerd. De beste debater over de twee dagen krijgt een prijs.

Het avondprogramma is een mix van inhoud en sociaal, er wordt samen gedineerd en is er een pubquiz over gedragsregels. Tijdens de tweede dag vindt de opname van Lawyers Tour plaats. De beroepsopleiding ontvangt ditmaal rechtsfilosoof en professor aan de Universiteit van Amsterdam Iris van Domselaar.

FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie