Het is de eerste keer dat er speciaal voor advocaten een groot internationaal sporttoernooi wordt gehouden. De organisatie spreekt geestdriftig van ‘advocaat-atleten die vanuit de hele wereld hun nationale bar vertegenwoordigen’. Elk land mag drie deelnemers opgeven per individuele sport en één groep per teamsport.

Parijs

De sporten die worden aangeboden op ‘Les jeux internationeux des barreaux’ zijn niet allemaal even olympisch. Belangstellende advocaten kunnen zich inschrijven voor onder meer badminton, golf, tennis, petanque, schermen, voetbal en zwemmen.

Parallel aan de Advocatenspelen vindt in Parijs een academisch seminar over sportrecht plaats. Het thema van de conferentie is ‘Advocaten in de sport’ – met als deelthema’s de fundamentele rechten van sporters, de advocaat in het sportbedrijf en de advocaat tegenover het sportbestuur.

 Advocaten kunnen zich aanmelden voor het toernooi  via Weezevent.

Advertentie