De Tweede Kamer debatteerde eerder dit jaar enkele keren met minister Dekker voor Rechtsbescherming over diens plannen. Hoewel er zowel vanuit de oppositie als vanuit de coalitie de nodige kritiek op de plannen kwam, kreeg Dekker groen licht voor de verdere uitwerking.

Van Nispen zegt bezorgd te zijn dat de discussie stil valt, terwijl Dekker ondertussen doorgaat met de herziening.  ‘Dat moeten we zien te voorkomen. Vandaar dat we met de enquête de standpunten van de sociaal advocaten in kaart willen brengen, om die te gebruiken bij de toekomstige debatten.’

De enquête  bestaat uit vijftien vragen en stellingen, waar hier en daar de opvattingen van de SP doorheen schemeren. Een stelling luidt bij voorbeeld: ‘De vergoeding die een sociaal advocaat ontvangt moet omhoog.’ Een andere: ‘Ik vrees verdere tweedeling als gevolg van de plannen van de minister voor Rechtsbescherming (de stelselherziening rechtsbijstand).’ Een derde: In Nederland is sprake van klassenjustitie.’

Respondenten wordt ook gevraagd minister Dekker met een cijfer te waarderen.

De enquête van de SP is te vinden via deze link

KeesPijnappels_01

Kees Pijnappels

Hoofdredacteur

Profile page
Advertentie