‘De winnares was in 2018 de verrassende verfrissing van de Nederlandse televisie,’ schrijft de jury in het rapport. De prijs is een initiatief van Dé Nederlandse Debatclub uit Amsterdam. Hiermee wordt een persoon of instantie die op een positieve manier laat zien hoe je een debat over een lastig maatschappelijk onderwerp kunt voeren, geprezen. De stemmers in het land en de vakjury waren het met elkaar eens: ‘Natacha Harlequin is een toonbeeld van verbaal fatsoen.’

In 2018 trad Harlequin (Taekema Harlequin Advocaten) regelmatig op in televisieprogramma’s onder andere bij De Wereld Draait Door en als lid van het opiniepanel in programma Dit is M, onder leiding van presentator Margriet van der Linden.

Meningen en feiten

‘Natacha Harlequin valt in debatterend Nederland op omdat zij in staat is om op heldere verbale wijze – en altijd goed onderbouwd – meningen en feiten te scheiden. Zo slaagt ze erin om in begrijpelijke taal gecompliceerde materie aan het grote publiek uit te leggen,’ schrijft de jury in het rapport.

Burgemeester Pauline Krikke zei tijdens de uitreiking zeer vereerd te zijn de prijs te mogen uitreiken aan een inwoonster van Den Haag. Ze wees erop dat discussies vaak vastlopen in harde tegenstellingen. ‘Als we wat beter naar elkaar luisteren, dan praten we minder langs elkaar, en meer mét elkaar. Zo ontstaat begrip en respect. Respect voor elkaar. Dat laat de winnares goed zien. Ik heb Natacha Harlequin van harte gefeliciteerd met de 5e CICERO | JAARPRIJS. Een mooie aansporing om vooral zo door te gaan.’

In december 2018 was Harlequin een van de drie genomineerden voor de jaarprijs. De andere twee genomineerden waren politicus Thierry Baudet en activiste Anne-Fleur Dekker. Harlequin werd door de online stemming en de vakjury bestaande uit Jerry Helmers, Dennis Bemelmans en Bianca van Veen unaniem tot winnares verkozen.

Eerdere winnaars van de CICERO | JAARPRIJS waren Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research en Dennis Klaver, docent op het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie