De NOvA kreeg vorige week opnieuw signalen van strafrechtadvocaten dat telefoongesprekken met hun cliënt in een penitentiaire inrichting zijn opgenomen. Ondanks dat deze advocaten de telefoonnummers hadden geregistreerd in het nummerherkenningsysteem, werden de nummers niet herkend in het telefoniesysteem van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

DJI heeft aan de NOvA laten weten dat op 7 maart, 8 maart en 25 april van dit jaar 164 gesprekken ten onrechte zijn opgenomen. Volgens DJI zijn deze gesprekken niet uitgeluisterd. ‘De database met de opgenomen gesprekken is op 14 mei geschoond,’ aldus DJI tegen de NOvA.

De NOvA laat weten bezorgd te zijn over de betrouwbaarheid van het systeem bij DJI. ‘Het incident zal worden betrokken bij het lopende onafhankelijke onderzoek bij DJI dat is gestart naar aanleiding van eerdere incidenten.’

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie