Drie advocaten van het Amsterdamse kantoor Ficq & Partners hebben aangifte gedaan van schending van het ambtsgeheim door het Openbaar Ministerie en/of de Nationale Politie, melden ze op Twitter.

Volgens de advocaten zijn er vertrouwelijke stukken over de strafzaak 26Marengo naar de media gelekt. De informatie kan alleen van justitie komen, menen ze.

De zaak kwam aan het licht nadat dagblad Het Parool een verhaal publiceerde over de verklaringen van kroongetuige Nabil B. over de liquidaties door en moordplannen van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi. Deze verklaringen zijn niet openbaar, de advocaten van de verdachten zeggen ze niet te hebben.

‘Het feit dat zeer aannemelijk is dat vanuit de kring van het OM en/of de recherche het Parool is voorzien van geheim te houden stukken, zet de ernst van het hier aan de orde zijnde misdrijf des te meer aan,’ staat in de aangifte van advocaten Nico Meijering, Christian Flokstra en Juriaan de Vries.

Advertentie