Na kantoorbezoek van de deken van Noord-Nederland in januari van dit jaar ging het balletje rollen. De advocaat bleek de jaarrapporten 2016 en 2017 niet gereed te hebben. De deken verzocht haar binnen respectievelijk twee en vier weken stukken toe te sturen. Hierop reageerde ze niet. Daarbij constateerde de deken dat de advocaat in 2017 en 2018 geen opleidingspunten had behaald. Hij diende vervolgens bezwaar in.

De Raad van Discipline Arnhem-Leeuwarden verklaarde in de uitspraak van eind april alle klachtonderdelen van de deken gegrond en schrapte de advocaat. ‘Gezien de ernst van de verwijten van de deken en de houding van verweerster, is naar het oordeel van de raad de maatregel van schrapping geboden.’

De advocaat, die bij de behandeling van de zaak niet ter zitting verscheen, is veroordeeld in de proceskosten van in totaal 1250 euro.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie