CMS is een van de grootste advocatenkantoren ter wereld met 4800 juristen, 1100 partners en 72 vestigingen in 41 landen. Bij CMS Nederland werken 160 advocaten, notarissen en fiscalisten op de kantoren in Amsterdam, Utrecht en Brussel. De omzetgroei van 3,78 procent betekent ‘een zeer goed jaar’, volgens Willem Hoorneman, managing partner CMS Nederland.

 

De Gouden Bocht

In Nederland werkte CMS in 2018 aan een reeks grote zaken. Zo adviseerde CMS Advance bij de overname van Stage Entertainment, een grote aanbieder van live entertainment in Europa. CMS begeleidde ook het veelbesproken faillissement van het Slotervaartziekenhuis. Een prestigieus project dat CMS in 2019 net heeft afgerond is de aankoop van ‘De Gouden Bocht’, een bekend middeleeuws complex aan de Amsterdamse Herengracht. CMS begeleidde de Amerikaanse vermogensbeheerder Nuveen Real Estate die namens het Cityhold Office Partnership 126 miljoen euro neertelde. Het complex bestaat uit 16 gebouwen met 15.525 vierkante meter aan verhuurbaar vloeroppervlak.

Thill nieuwe voorzitter

CMS krijgt ook een nieuwe voorzitter: de Fransman Pierre-Sébastien Thill (zie portret). Hij volgt de Duitser Cornelius Brandi op, die na twee termijnen vertrekt. Thill werkt al 35 jaar bij CMS.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie