De drie kinderen zijn vermoord door minderjarigen die onder het jeugdstrafrecht vallen. De daders kregen alle drie de maximale straf: een of twee jaar jeugddetentie plus jeugd-tbs. De ouders vinden dat te weinig. ‘Dit zien wij niet als straf. Een straf van een of twee jaar is een lachertje. Dit doet geen recht aan het leed wat ons is aangedaan. Ouders hebben levenslang.’

De ouders pleiten voor een gevangenisstraf van minimaal twee tot maximaal vijf jaar voor 14 tot 18-jarigen. ‘Zo kan de rechter zelf gradaties aan brengen, naar de aard van het delict. Nu heeft een rechter geen keus.’ Voor 16 tot 18-jarigen zou sneller het volwassen strafrecht toegepast moeten worden, vinden de ouders.

De ouders stellen al gesprekken te hebben gevoerd met een aantal Tweede Kamerleden. Voor aanvang van het debat over het jeugdstrafrecht willen ze de handtekeningen aanbieden aan minister Dekker.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie