De zesdelige serie, een samenwerking tussen Net 5 en LINDA, zoomt in op het leven van Sammy Laurier (31), Thirza Overes (31), Feride Tosun (31), Amanda Nohl (34), Maartje van Megen (40) en Clarice Stenger (41). De camera volgt hen tijdens bezoeken aan rechtbanken, tbs-klinieken en gevangenissen, maar ook in de huiskamer. ‘Veel mensen begrijpen niet waarom je daders bijstaat,’ aldus Tosun. ‘Dat is voor mij een van de redenen geweest om mee te doen aan het programma.’

Elk van de zes advocaten is in drie afleveringen te zien. Tosun noemt de opnames, die half september werden afgerond, een mooie ervaring. ‘Het kostte veel tijd, want bij elk bezoek aan de rechtbank of tijdens huisetentjes met mijn familie moesten voorbereidingen worden getroffen.’ Volgens Tosun is het goed dat mensen zien dat het advocatenvak prima samengaat met het gezinsleven. ‘Mijn gezin staat op nummer één, maar ik ben wel altijd bereikbaar. Ook als ik in een speeltuin loop, zoals te zien is in de serie.’

De eerste aflevering van Misdaad Advocaten is op woensdag 16 oktober om 20.30 uur op Net5.

Misdaad Advocaten foto bij recensie 2
Image credit: Cornelie Tollens
FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie