Het team bestaat uit vertegenwoordigers van politie en openbaar ministerie en wordt geleid door NCTV Pieter-Jaap Aalbersberg. ‘Dit team heeft bevoegdheden om de beveiliging en bewaking te activeren en intensiveren op een wijze die bescherming biedt tegen de huidige dreiging’, aldus Grapperhaus.

Volgens Grapperhaus gaat het team nauwgezet onderzoeken wat de beroepsgroepen die betrokken zijn bij risicovolle rechtszaken nodig hebben om veilig en ongestoord te kunnen functioneren. ‘Ik ga hierover in gesprek met de advocatuur, de rechtspraak en het OM’, zegt de minister.

Voorbarig

Over de beveiliging van Derk Wiersum moeten volgens Grapperhaus geen voorbarige conclusies getrokken worden. ‘We moeten niet bij voorbaat denken dat die niet goed was. Ik begrijp de schok en de wens tot betere beveiliging. We moeten de woede omzetten in iets rationeels.’

Derk Wiersum

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie