Theda Boersema
Vlag halfstok door advocaat Theda Boersema

‘Mijn vlag vandaag halfstok voor advocaat Derk Wiersum en de aanslag op de rechtsstaat,’ schrijft Theda Boersema, advocaat bij B&C Melissen advocaten in Apeldoorn op Twitter. Ook advocaat Flip Schreurs laat op Twitter weten dat bij zijn kantoor Boels Zanders Advocaten (vestigingen in Eindhoven, Venlo en Maastricht) donderdag de vlag halfstok hangt.

Wolf Advocaten liet woensdag al op Twitter weten de vlag vandaag halfstok te hangen. ‘De functie die onze collega uitoefende wordt door ruim 17.000 landgenoten vervuld. Wij ervaren deze aanslag als een aanval op onze functie en dus als een aanval op de rechtsstaat die al onze landgenoten zou moeten kunnen beschermen.’ Van Kempen cs Advocaten laat op Twitter weten de vlag virtueel halfstok te hangen.

Gerechtsgebouwen

Ook bij alle gerechtsgebouwen en de Raad voor de rechtspraak wordt Wiersum herdacht. ‘Deze gebeurtenis is naast een persoonlijk drama ook een ernstige bedreiging van onze rechtsstaat. Het is van groot belang dat advocaten, officieren en rechters hun werk in alle vrijheid en veiligheid kunnen doen,’ aldus de Raad voor de Rechtspraak over de rouwstand van de vlaggen bij verschillende gerechtsgebouwen.

Vlag Hoge Raad
Vlag halfstok bij de Hoge Raad in Den Haag

Wiersum werd woensdagochtend bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Hij verdedigde de kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo.

vlag halfstok
Bij de NOvA in Den Haag hangt de vlag halfstok
bernhaege advocaten
Bernhaege Advocaten
Derk Wiersum
FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie