In de extra beveiligde rechtbank op Schiphol is het proces-Taghi dinsdagochtend hervat. Journalisten en publiek mogen niet naar binnen. In het proces staan zestien verdachten terecht voor vijf liquidaties en vier pogingen daartoe.

De Rechtbank Amsterdam besloot de inleidende zittingen op dinsdag en donderdag achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Dit besluit heeft de rechtbank genomen als gevolg van de moord op Derk Wiersum. ‘Deze geplande inleidende zittingen vinden plaats zeer kort nadat afgelopen woensdag een van de advocaten die bij de strafzaak betrokken was op straat werd doodgeschoten,’ schrijft de rechtbank vrijdag in een persbericht. ‘De implicaties van deze gebeurtenis zijn op dit moment nog niet volledig te overzien.’ Na de moord op advocaat Derk Wiersum zijn voor tientallen personen extra veiligheidsmaatregelen getroffen laat de NOS weten.

Gesloten zitting

Advocatenkantoor Ficq & partners heeft de rechtbank dinsdag namens cliënten uitdrukkelijk verzocht bijzondere toegang te verlenen aan de pers. De rechtbank heeft besloten dat de deuren gesloten blijven en zal dinsdag later op de dag met een reactie komen, laat Ficq & partners op Twitter weten.

Ridouan Taghi, de voortvluchtige hoofdverdachte in de strafzaak Marengo, wordt wel in verband gebracht met de liquidatie, maar hij is nog geen verdachte. Het programma Opsporing verzocht besteedt dinsdagavond (20.30 uur NPO 1) aandacht aan de moord op advocaat Derk Wiersum.

Condoleance Derk Wiersum breed 2

Deel van Dossier

Derk Wiersum

Dossier Derk Wiersum op de website van het Advocatenblad

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie