De vergoedingen voor stageplekken in de advocatuur kwamen gemiddeld het beste uit de bus. Gemiddeld betalen advocatenkantoren een vergoeding van 699 euro per maand aan hun student-stagiairs, met uitschieters naar beneden en naar boven. Magnet.me analyseerde een kleine tweeduizend stagevergoedingen binnen tien branches die in 2019 werden geplaatst op het online carrièrenetwerk.

Met een gemiddelde vergoeding van 595 euro per maand, komt de overheid op een tweede plek. In vastgoed (558 euro), verzekeringen (545 euro) en vermogensbeheer (542 euro) vinden student-stagiairs ook goede stageplaatsen. Een opvallende stijging vond plaats in het onderwijs: daar steeg de gemiddelde vergoeding van 309 euro naar 445 euro.

DLA Piper

De top-5 best betaalde stageplaatsen valt buiten de advocatuur. Management consultant bedrijf Andersson Elffers Felix in Utrecht, biedt met 1.600 euro per maand de best betaalde stageplaats. De Stagiair Analyst bij consultants van LOGEX krijgt iedere maand een vergoeding van 1.250 euro. De beste stagiairs van Procter & Gamble ontvangen een maandelijkse stagevergoeding van 1200 euro. Advocatenkantoor DLA Piper komt met een stagevergoeding van 850 euro per maand op de zesde plaats in de top-10 best betaalde stageplaatsen van Magnet.me.

De meest opvallende stageplaats in de top-10 is bij Info Support B.V. in Utrecht. Daar werkt de stagiair aan het optimaliseren van verkeerslichten met behulp van kunstmatig intelligentie. Hier staat een stagevergoeding van 1000 euro tegenover.

Sabine Droogleever Fortuyn

Sabine Droogleever Fortuyn

Redacteur

Profile page
Advertentie