De ranglijst van advocatenkantoren op het Europese vasteland wordt samengesteld op basis van interviews met legal counsels bij grote Europese bedrijven. De algemene indruk is dat de grote advocatenkantoren zich goed staande weten te houden in een periode dat de economische vooruitzichten verslechteren als gevolg van handelsoorlogen en de Brexit. Dit lukt mede dankzij de stabiele positie van Duitsland, waar veertig procent van de multinationals komend jaar verwacht meer geld uit te geven aan juridische zaken.

In de top-10 van de index is CMS de grote stijger: van de zevende naar de derde plek. Volgens de toelichting is het kantoor populair bij klanten door de wijze waarop het specialistische, technische kennis combineert met een pragmatische aanpak van problemen. Vooral in Duitsland, Frankrijk en Italië weten bedrijven CMS te vinden.

index

Baker McKenzie handhaaft in 2019 zijn eerste plek. Het kantoor weet zijn wereldwijde aanwezigheid en ervaring In Europa goed te verzilveren, aldus de makers van de index. Daarnaast beoordelen klanten het werk van Baker McKenzie in stijgende mate als topniveau, met name in Duitsland en Nederland.

De kantoren Linklaters en DLA Piper behouden hun respectievelijk tweede en vierde positie in de ranglijst. Allen & Overy en Clifford Chance delen de vijfde plaats. Buiten de top-10 valt de sterke opmars van Norton Rose Fulbright op: dit kantoor stijgt van de eenentwintigste naar de twaalfde plek. Bird & Bird neemt de dertiende plaats in.

Stijn Dunk

Redacteur Advocatenblad

Profile page
Advertentie