‘Een amokmaker, niet zijnde een cliënt van mij of van mijn kantoor, was kennelijk op mijn kantoor op zoek naar een collega van een aan mijn kantoor gelieerd kantoor,’ zegt Roethof tegen NOS Nieuws.

Roethof: ‘Die collega werkt niet bij mij, werkt niet voor mij en was derhalve niet bij mij op kantoor aanwezig.’

Toen de man binnenkwam bij het kantoor aan de Amsterdamse Ceintuurbaan, waren alleen medewerkers van het secretariaat aanwezig. Zij vroegen de man zich rustig te gedragen en het pand te verlaten. ‘Dat heeft hij niet gedaan, integendeel. Hij heeft mijn secretaresses aangevallen en mishandeld. Tevens heeft hij vernielingen op mijn kantoor aangericht,’ zegt Roethof.

Een van de secretaresses is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Roethof maakt ze het naar omstandigheden redelijk. De politie heeft een verdachte opgepakt en onderzoekt de zaak.

Roethof is ondermeer de advocaat van Jos B., de verdachte van de dood van Nicky Verstappen in 1998.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie