Annemieke_Hazelhoff2
Annemieke Hazelhoff (CMS)

Voor de verkiezing van de Patroon van het Jaar, die dit jaar voor de elfde keer werd gehouden, waren vier advocaten genomineerd. De jury roemt in haar rapport het enthousiasme en de passie voor de advocatuur van alle kandidaten.

Mededingingsrechtadvocaat Hazelhoff wordt door de jury als ‘de meest krachtige patroon’ gezien. ‘Hoewel dit de eerste keer is dat zij een advocaat-stagiaire als patroon begeleidt, is zij uitzonderlijk consciëntieus en toegewijd. Zo heeft Hazelhoff ervoor gezorgd dat haar stagiaire bij haar op de kamer zit. Dat is zeer uitzonderlijk in haar kantoor. De moeite en inspanningen die ze verricht om een goed patroon te zijn, terwijl dit voor haar misschien juist een beetje buiten haar comfortzone ligt, zijn prijzenswaardig.’

Meest betrokken patroon

De drie andere genomineerden kregen ook een titel toebedeeld. Huurrechtadvocaat Vincent Boumans (Lexence, Amsterdam) kreeg de titel ‘de meest betrokken patroon’. Boumans is voor de eerste keer patroon. ‘Hij heeft zijn taak serieus opgepakt, een patroonscursus gevolgd en zich ook anderszins verdiept in de Beroepsopleiding Advocaten,’ aldus de jury.

Abdi Youssuf, advocaat op de sectie Verzekering & Aansprakelijkheid bij Ekelmans & Meijer Advocaten in Den Haag, werd uitgeroepen tot ‘de meest gedreven patroon’. ‘Hij is gedreven en enthousiast in de vervulling van zijn patronaat en van het vak en neemt zijn stagiairs daarin mee.’ Jeroen Zandt, gespecialiseerd in de (inter)nationale geschillenpraktijk bij Codex Mulder in Amsterdam, wordt gezien als ‘de meest intuïtieve patroon’. Volgens de jury ‘bestiert hij zijn patronaat op intuïtieve, losse wijze en heeft hij oog voor verschillende soorten stagiairs en past hij zijn stijl daar op aan’.

Certificaat

Algemeen deken Johan Rijlaarsdam overhandigde Hazelhoff tijdens het Jonge Balie Congres een certificaat. Volgens Rijlaarsdam heeft een goed patroon zijn of haar deur altijd open. ‘Daarnaast heeft een goed patroon begrip voor fouten en wanhoop en weet hij of zij wat het inhoudt om stagiair te zijn.’

De Patroon van het Jaar-verkiezing bestaat sinds 2008 en wordt georganiseerd door Le Tableau, een interimbureau voor advocaten, en opleidingsbureau Dialogue B.V. De jury stond net als voorgaande jaren onder leiding van Christ’l Dullaert, directeur van Le Tableau. Vorig jaar werd Marjon Lok, advocaat bij DVDW Advocaten in Den Haag, uitgeroepen tot Patroon van het Jaar 2018.

People of the world portraits – ethnic diversity

Stuur ons uw actiefoto!

Het Advocatenblad plaatst in december foto's van advocaten die meedoen met #ikpiketnietlanger en aanverwante acties. Doe mee en stuur uw foto.

FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie