Malewicz verdedigde sinds begin 2018 zij aan zij met Sander Janssen Willem Holleeder. In juli dit jaar legde de Amsterdamse rechtbank Holleeder een levenslange gevangenisstraf op. Na dit ‘bijzonder teleurstellende vonnis’ hebben de advocaten zich volgens Cleerdin & Hamer beraden op de aanpak in hoger beroep. Er is geconcludeerd dat het goed zou zijn dat de verdediging ‘nog eens met een frisse en onbevangen blik naar dit omvangrijke en complexe dossier kijkt’.

Als tweede reden voor de advocatenwissel wordt genoemd de waarschijnlijkheid dat na het hoger beroep ook een cassatieprocedure zal worden gestart. De Jonge is een strafrechtadvocaat met ervaring op het gebied van cassaties. ‘Tot slot trekt het voeren van de verdediging in een zaak als deze een grote wissel op de praktijk van een advocaat’, aldus het persbericht. ‘Vanuit de financiering kunnen er maximaal twee advocaten aan de zaak werken.’

Wilde verhalen

Cleerdin & Hamer heeft er bewust voor gekozen om deze beslissing publiekelijk toe te lichten. ‘Omdat’, zo schrijft het kantoor, ‘Het verleden heeft geleerd dat er rond deze bijzondere cliënt in het algemeen en rond zijn verdediging in het bijzonder nogal eens wilde verhalen willen ontstaan.’

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie