Dit meldt Mr. Online maandag. In de afgelopen jaren werd het ministerie geplaagd door diverse affaires op het gebied van integriteit. Zo werd de klacht van een klokkenluider die werkzaam was bij het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatie Centrum (WODC) twee jaar lang genegeerd. Pas na aandacht van tv-programma Nieuwsuur moesten uiteindelijk de WODC-directeur en een topambtenaar vertrekken.

De integriteitscommissie moet een bijdrage leveren aan het herstel van de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van het ministerie van J&V. De commissie maakt geen onderdeel uit van het ministerie. Ambtenaren kunnen er misstanden en niet-integer gedrag melden. De commissie bepaalt onafhankelijk of deze meldingen verder moeten worden onderzocht. Onder de integriteitscommissie vallen behalve het ministerie ook een aantal andere diensten, zoals het WODC, de IND en de Raad voor de kinderbescherming.

People of the world portraits – ethnic diversity

Stuur ons uw actiefoto!

Het Advocatenblad plaatst in december foto's van advocaten die meedoen met #ikpiketnietlanger en aanverwante acties. Doe mee en stuur uw foto.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie