Het Deventer kantoor Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters laat op zijn website weten de piketboycot te handhaven. ‘De advocatuur krijgt met dit extra budget geen extra vet op de botten. Gegeven de alarmerende, doorwrochte rapporten over dit onderwerp in de afgelopen jaren – waarvan enkele nota bene in opdracht van de minister zelf opgesteld – had een regeling met terugwerkende kracht meer voor de hand gelegen’, stelt het kantoor in een verklaring.

Op Twitter krijgt het Deventer kantoor van verschillende kanten bijval, onder de hashtag #ikpiketnogsteedsniet.  Zo plaatst de Haagse advocaat Boriana Petkova van Baumgarten CS een foto van een dode mus. Ze zegt teleurgesteld te zijn dat de NOvA en de specialisatieverenigingen de aangekondigde acties hebben afgeblazen. ‘Misschien snap ik gewoon niet hoe de politieke spelletjes werken. Maar ik was trots om deel te maken van een beroepsgroep, waar iedereen eensgezind was, waar we ergens voor streden en samen sterk waren.’

Bart Nooitgedagt van De Roos en Pen in Amsterdam verklaart ‘niet te buigen voor een fooi’ en kondigt aan te blijven staken.

Ledenvergadering

Cassatieadvocaat Peter Souren van Reynaerde in Amsterdam vraagt de NVSA een algemene ledenvergadering te beleggen om tot een gezamenlijk besluit te komen.

Ook Lucien Nix van Spuistraat10 in Amsterdam) vindt dat de organisaties de achterban moeten raadplegen. ‘De @advocatenorde en de specialistenverenigingen hebben de staking afgeblazen. Maar zij hebben hun leden hiervoor niet geraadpleegd en hebben ze ook niet aan een touwtje. Wat mij en vele anderen betreft gaat de staking dan ook gewoon door!’

Piketrooster

De Raad voor Rechtsbijstand heeft maandagochtend het piketrooster voor januari weer opengesteld. Advocaten die hadden besloten zich voor de eerste twee weken van januari niet aan te melden, kunnen dat alsnog te doen. Zij kunnen tot 1 december hun beschikbaarheid aanpassen.

De Vereniging van Huurrechtadvocaten heeft haar leden inmiddels gevraagd de opgegeven verhinderingen in te trekken, omdat minister Dekker tegemoet is gekomen aan de eis voor een noodvoorziening. Andere specialisatieverenigingen doen hetzelfde.

bank-note-209104_1920

Toch extra geld voor sociale advocatuur

Het kabinet trekt alsnog extra geld uit om de tarieven in de sociale advocatuur te verhogen. De actie #ikpiketnietlanger lijkt daarmee van de baan.

ActieRdam

Deel van Dossier

Gefinancierde rechtsbijstand

Het dossier Gefinancierde Rechtsbijstand: over de herziening van het stelsel en de gevolgen voor de sociale advocatuur.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie