Bij zijn poging tot terugkeer wordt Moszkowicz bijgestaan door advocaat en oud-deken van de Orde van Advocaten in Den Haag Ernst van Win. Van Win wil inhoudelijk niet reageren omdat het verzoek nog niet in behandeling is genomen. ‘We zijn er nu verder op aan het studeren’, meldt Van Win het Algemeen Dagblad. Ook Moszkowicz wil vooralsnog niet reageren.

Moszkowicz werd in 2013 in hoger beroep geschrapt van het tableau. Dit omdat hij diverse contante betalingen niet zou hebben gemeld, zijn bedrijfsvoering ondoorzichtig was en hij jaarrekeningen niet had overlegd. Daarnaast hadden een aantal cliënten klachten ingediend over de landelijk bekende strafpleiter. In de Advocatenwet is bepaald dat raadslieden die uit het ambt zijn gezet, een verzoek kunnen indienen om weer beëdigd te worden als advocaat.

Rentree

In 2017 kondigde Moszkowicz al een mogelijke rentree aan bij Een Vandaag: “Ik zal niet de eerste advocaat zijn die geschrapt is en weer wordt beëdigd. Als het kan, zou ik het wel weer willen. Ik heb geleerd van de fouten die ik heb gemaakt. Ik kan alleen maar hopen dat als ik zo’n verzoek doe, hier neutraal naar wordt gekeken. Ik heb daar wel vertrouwen in.’

In de tussentijd werkte Moszkowicz onder meer voor RTL Boulevard en probeerde hij tevergeefs het parlement te bereiken als lijsttrekker van VNL. Verder werkt de ex-advocaat sinds een aantal jaar bij Hoogervorst Strafadvocatuur in Hilversum. Daarom heeft Moszkowicz zijn verzoek bij de orde Midden-Nederland ingediend. Indien het verzoek wordt ingewilligd, wordt Moszkowicz opnieuw beëdigd en mag hij weer aan het werk als strafadvocaat.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie