De politie laat weten dat de man in de nacht van dinsdag op woensdag door een arrestatieteam is aangehouden op de openbare weg. Waar dat gebeurde, is onduidelijk. Na de aanhouding is ook zijn woning doorzocht. De verdachte zit in volledige beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Bronnen meldden aan het Parool dat het om Anouar Taghi gaat, een crimineel uit regio Utrecht waar ook Ridouan Taghi en veel leden van zijn vermoede criminele organisatie vandaan komen. Hij zou een sleutelrol hebben gespeeld bij de uitvoering van de moord, al willen politie en justitie nog niet zeggen welke rol ze hem exact toedichten.

Aanhoudingen

Tot nu toe waren voor de moord op advocaat Wiersum drie verdachten gearresteerd: een man die wordt gekoppeld aan de witte Opel Combo-bestelbus waarin de schutter en in elk geval een chauffeur na de moord vluchtten, plus twee mannen die volgens de recherche betrokken zijn bij de heling van een van de drie voertuigen die de daders rond de moord op Wiersum hebben gebruikt. Behalve om de Opel Combo gaat het om een Renault Mégane en een Volkswagen Transporter. Vanuit die voertuigen was Wiersums omgeving al wekenlang geobserveerd. De twee laatstgenoemde mannen zijn na verhoor begin deze week weer vrijgelaten, maar blijven nog wel verdachten in de zaak.

Wiersum werd op 18 september geliquideerd voor zijn woning in Amsterdam Buitenveldert. De politie vermoedt dat hij is doodgeschoten vanwege zijn werkzaamheden als advocaat voor Nabil B., die als kroongetuige meerdere belastende verklaringen over Taghi in het Marengo-proces heeft afgelegd.

Derk Wiersum

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie