Met de keuze voor Derk Wiersum vraagt Elsevier voor het tweede achtereenvolgende jaar aandacht voor de ondermijning van de Nederlandse rechtsstaat. Vorig jaar benoemde het opinieblad ‘de burgemeester’ tot Nederlander van het jaar, omdat die beroepsgroep steeds vaker bedreigd wordt.

Gevaarlijk

Elsevier claimt in het artikel dat Wiersum begin dit jaar bij Blaauw Advocaten in Haarlem weg moest vanwege zijn bijstand aan kroongetuige Nabil B. Kantoorgenoten van Wiersum zouden tegen het bijstaan van kroongetuigen zijn. ‘Ze vinden het te gevaarlijk’, aldus Elsevier. ‘En het is bovendien slecht voor de omzet: zware jongens willen geen advocaat die ”verklikkers” bijstaat’. Blaauw Advocaten wilde tegenover Elsevier niet reageren op het vertrek van Wiersum.

Ook maakt Elsevier gewag van een expliciete waarschuwing van Nabil B. aan het adres van Derk Wiersum. ‘Nabil en zijn familie waarschuwen de politie, het OM en hun advocaten vanaf het begin dat iedereen die bij het proces betrokken is, gevaar loopt: “Jij bent schietschijf, jij, jij, jij”.’ Nabil B. pleitte voor maximale beveiliging.

Lees hier het volledige artikel in Elsevier.

 

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie