De Stichting DBA (De Dag van de Bedreigde Advocaat) demonstreert dinsdag 10 december, op de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, bij de Turkse ambassade in Den Haag.

DBA brengt dan ook verslag uit aan de Turkse ambassadeur over de fact finding mission naar gedetineerde advocaten in Turkije. DBA voerde dat onderzoek uit samen met onder meer de Europese Democratische Advocaten federatie AED-EDL.

De stichting dringt aan op vrijlating van alle gedetineerde advocaten en andere beroepsgroepen. Het gaat inmiddels om duizenden personen die zuiver om politieke redenen zijn opgesloten, slechts met het doel hen te onderdrukken en de mond te snoeren, aldus de oproep.
Er wordt gedemonstreerd in het park voor de Turkse Ambassade in Den Haag, Prinsessegracht 28-29, nabij het Malieveld en Den Haag Centraal. De manifestatie, die om 10.00 uur begint, wordt georganiseerd in samenwerking met PEN International en wordt ondersteund door de Europese Democratische Advocaten federatie AED-EDL.

Advertentie