lustrum gooische
De GAV vierde het lustrum op 22 november met een feest in Naarden.

Het bestuur besloot bij de oprichting in 1984 om iedere laatste woensdag van de maand een vergadering te houden bij Sociëteit De Unie in Hilversum. Een borrel en een lezing gingen daaraan vooraf en na afloop volgde een eenvoudige maaltijd. Anno 2019 doen we het nog steeds zo.’ 

De GAV bestaat uit 75 advocaat-­leden uit het Gooi. ‘De meeste leden werken zelfstandig en daardoor is het merendeel tussen de veertig en 65 jaar oud.’ Het doel van de vereniging is het bevorderen van gemeenschappelijke belangen en onderlinge contacten. Daarnaast staan het uitwisselen en de verbreding van kennis en ervaring centraal. ‘In de afgelopen periode hebben we lezingen gehad over nieuw bewijsrecht van professor Asser, hoogleraar Burgerlijk Proces­recht aan de Universiteit Leiden, een cursus Wwft van Birgit Snijder van De Brauw Blackstone Westbroek en een cursus over gedragsrecht van advocaat Leonie Rammeloo (TACT ­Advocaten, Amsterdam),’ vertelt Lamme. ‘Verder heeft de deken van het arrondissement Midden-­Nederland, Bas Le Large, een lezing ­gegeven over efficiënt werken.’ 

Naast de maandelijkse bijeenkomst met lezing en uitgebreide cursussen organiseert de vereniging jaarlijks een vaaruitje en De Juridische Quiz. ­Lamme: ‘Tijdens deze quiz strijden advocaten in teams tegen leden van de rechterlijke macht, notarissen en leden van de Jonge Balie. In het verleden werden er ook studiereizen georganiseerd. We zijn van plan dat weer op te pakken. Begin dit jaar hebben we de Hoge Raad in Den Haag bezocht.’ 

De vereniging is volgens Lamme belangrijk omdat de meeste leden zelfstandig werken, binnen een kleiner verband of alleen. ‘De vereniging geeft advocaten de mogelijkheid om met elkaar te sparren over zaken of kantoororganisatie. Daarnaast verwijzen we onderling zaken aan elkaar door.’ 

De advocaat denkt dat onderlinge ­samenwerking voor kleine kantoren in de toekomst belangrijker wordt. ‘De Gooische Advocaten Vereniging kan hier een mooie rol in spelen. Door samen cursussen te volgen, kan het opleidingsbudget worden beperkt. Verder willen we binnen de vereniging in het kader van de binnenkort verplichte kwaliteitstoets intervisiegroepen gaan vormen.’ 

Voor 2020 zijn we op zoek naar nieuwe jubilarissen. Bent u volgend jaar 5, 10, 20 of zelfs 50 jaar advocaat? Of viert uw kantoor een bronzen, zilveren of gouden jubileum? Mail dan naar [email protected]. 

FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie