Joost-Linneman-1
Joost Linnemann

Het kantoor, met vestigingen in Amsterdam en Eindhoven, adviseert cliënten sinds 2015 op het gebied van legal tech. Nu breidt het kantoor het palet aan juridische diensten waarbij technologie wordt ingezet verder uit, is te lezen in een persbericht.

CEO Joost Linnemann: ‘Tot nu toe adviseerden we cliënten vooral over de inzet van legal tech in hun organisatie. Een aantal cliënten heeft op dat gebied inmiddels mooie stappen gezet. Nu willen we de focus iets verleggen naar de inzet van legal tech in onze advocatuurlijke diensten, om zo uiteindelijk, samen met cliënten, de hele keten efficiënter en hoogwaardiger te bedienen. In eerste instantie ligt de focus op het technologisch verrijken van onze diensten.’

Innovatie

Jeroen Zweers stond aan de wieg van de legal tech activiteiten van Kennedy Van der Laan. Linnemann noemt hem ‘een autoriteit op het gebied van legal tech die deze discipline, destijds een niche, succesvol op de kaart heeft gezet, zowel in het algemeen als in zijn rol bij Kennedy Van der Laan. Hij heeft daarmee enorm bijgedragen aan onze huidige marktpositie.’

Volgens Zweers is innovatie in de juridische markt lastig omdat het veelal gezien wordt als bedreigend voor de status quo. ‘Kennedy Van der Laan heeft het lef gehad de innovatie legal tech te omarmen en mij in te zetten om dit nieuwe vakgebied te onderzoeken en te ontwikkelen tot oplossingen voor cliënten. Ik heb in de afgelopen jaren de juridische markt zien ontwikkelen, maar juridische afdelingen hebben guidance nodig bij het ontwikkelen en implementeren van innovaties. Ik zie op gebied van legal tech oneindig veel mogelijkheden en ga mijn kennis van de markt en lessons learned inzetten om andere organisaties te ondersteunen bij het realiseren van een betere legal delivery.’

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie