De fiscus vroeg het persoonlijk faillissement van Moszkowicz aan omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan een betalingsregeling voor een belastingschuld. Door het faillissement heeft de voormalig strafpleiter geen zeggenschap meer over zijn geld en bezittingen. Dat beheer wordt overgenomen door een curator.

Als gevolg van het faillissement zijn de kansen van zijn recente poging om weer tot tableau toe te treden aanzienlijk geslonken. Moszkowicz diende dit herzieningsverzoek een maand geleden in bij de Orde van Advocaten Midden-Nederland. Enkele dagen later diende de belastingdienst de faillissementsaanvraag in. Herman Loonstein, de raadsman van Moszkowicz, suggereert tegen De Telegraaf dat deze timing bewust was. Volgende maand verschijnt Moszkowicz voor het Hof van discipline om zijn herzieningsverzoek te bepleiten.

Hoger beroep

Loonstein heeft aangekondigd ‘met spoed’ in hoger beroep te gaan. Daar zal Moszkowicz onder meer aanvoeren dat er onvoldoende schuldeisers betrokken zijn bij de aanvraag van het faillissement. Formeel moeten dat er meerdere zijn. Dat zou na de last minute schikking van Moszkowicz met schuldeiser ABN AMRO niet meer het geval zijn.

Advertentie