De afgelopen maanden werden vier verdachten aangehouden voor de moord op Wiersum. Van hen zitten er nog twee vast. Eerder werd gemeld dat voor justitie vaststaat dat B. de schutter is, maar volgens het OM is dat gebaseerd op onjuiste informatie.

De tweede verdachte die nog vastzit in de Wiersum-zaak is een neef van Ridouan Taghi, die vorige maand in Dubai werd aangehouden en enkele dagen later naar Nederland werd overgebracht. Ridouan Taghi is hoofdverdachte in het Marengo-proces.

Giërmo B. wordt verdacht van ‘moord in vereniging’, wat betekent dat hij de moord samen met anderen zou hebben gepleegd. De neef van Taghi werd later aangehouden en hoeft volgende week nog niet voor te komen.

Condoleance Derk Wiersum breed 2

Deel van Dossier

Derk Wiersum

Dossier Derk Wiersum op de website van het Advocatenblad

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie