23 van de 30 vestigingen van het Juridisch Loket zouden het vertrouwen in Waal hebben opgezegd. Ook de ondernemingsraad zegt niet meer achter de directeur te staan. De Raad van Toezicht van het Juridisch Loket heeft erkend dat de onrust is toegenomen en de tegenstellingen zijn verhard. Waal zou onder meer twee uitvoerend directeuren hebben geintimideerd die waren aangesteld om de interne problemen op te lossen.

Het personeel houdt Waal ook verantwoordelijk voor enkele foute beslissingen, die moesten worden teruggedraaid. Een voorbeeld is het sluiten van de balies en het instellen van een betaald telefoonnummer, dat de toegankelijkheid van het Juridisch Loket in gevaar bracht. Ook zijn de hervormingsplannen van minister Dekker voor Rechtsbescherming volgens veel medewerkers onuitvoerbaar en slecht gecommuniceerd door het management. In die plannen speelt het Juridisch Loket een belangrijke rol.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie