Dit heeft de NOvA maandag bekend gemaakt. De weg voor de invoering van de kwaliteitstoets werd vrijgemaakt doordat het parlement na jaren vertraging recent een wijziging van de Advocatenwet aannam die de privacyaspecten rond de toets regelt. Het College van Afgevaardigden stemde al in juni 2017 in met de kwaliteitstoets.

Advocaten kunnen in het kader van de kwaliteitstoets kiezen uit drie vormen van gestructureerde feedback. Bij intervisie bespreekt een groep collega’s periodiek elkaars ervaringen geleid door een gediplomeerde gespreksleider. Bij gestructureerd intercollegiaal overleg is een gediplomeerd begeleider niet verplicht. Bij peer review laat een advocaat zijn dossiers inhoudelijk beoordelen door een reviewer.

In het Advocatenblad van januari verschijnt een achtergrondartikel over de invoering van de kwaliteitstoets.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie