Hij is net partner geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor verschillende grote chemiebedrijven heeft hij zichzelf al waargemaakt. Een boer uit West Virginia benadert hem. Er wordt giftig afval geloosd op het land van de boer waardoor de oogst mislukt en vee wordt gedood, beweert hij. Bilott (de Oscargenomineerde Mark Ruffalo) duikt erin en dient uiteindelijk een klacht in tegen DuPont. Hij neemt het daarmee in zijn eentje op voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën. Er volgt een vijftien jaar durend gevecht. Zijn carrière en reputatie, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Oscarwinnares Anne Hathaway) en eigen gezondheid komen op de tocht te staan. Het waargebeurde verhaal van de onafhankelijke regisseur Todd Haynes is schokkend realistisch.

Dark waters van regisseur Todd Haynes draait vanaf 23 januari in de bioscoop. Wilt u in aanmerking komen voor twee gratis toegangskaarten? Mail dan: naar [email protected], o.v.v uw naam en kantoor.
Advertentie