Al op donderdag 23 januari houdt de Pakistaanse advocat Saif-ul-Malook om half 5 een college op de rechtenfaculteit van de UvA. Hij vertelt daar over de complexe omstandigheden waaronder hij in Pakistan als advocaat werkt. Malook wist in 2018 de christelijke Asia Bibi uit de Pakistaanse dodencel te krijgen, nadat zij veroordeeld was wegens blasfemie. Na de vrijspraak moest Malook wegens heftige bedreigingen het land uitvluchten. Vorig jaar keerde hij terug naar zijn Pakistan.

Vrijdagmiddag 24 januari biedt de ‘Stichting van de Bedreigde Advocaat’ een petitie aan bij de Pakistaanse ambassade in Den Haag, ter ondersteuning van bedreigde advocaten in dat land. In de petitie wordt een dringende oproep aan de Pakistaanse overheid gedaan om werk te maken van dit urgente probleem. Daarna Malook opnieuw een lezing houden, om vijf uur in het Paleis van Justitie in Den Haag.

Saif Ul-Malook

Dag van de Bedreigde Advocaat: Pakistan

Advocaat Saif Ul Malook pleitte de christelijke Asia Bibi vrij van godslastering, een halsmisdrijf in Pakistan. Niemand anders durfde zich aan de…

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie