‘Het idee kwam een jaar geleden bij me op,’ vertelt Ilse Baijens (27), sinds eind 2016 verbonden aan Bronsgeest Deur Advocaten in Amsterdam. ‘Ik ben werkzaam op het gebied van arbeidsrecht en medezeggenschap en richt me daarnaast specifiek op privacy op het gebied van HR. Binnen het arbeidsrecht wordt er voor jonge advocaten veel georganiseerd om te sparren en ervaringen te delen. Dat mis ik in het privacyrecht.’

Samen met Kimberly Friesen, advocaat bij de praktijkgroep IP/TMC van CMS in Amsterdam, is Baijens gaan brainstormen. Ze besloten zoveel mogelijk advocaten die iets met privacy doen aan te schrijven. ‘Tijdens een borrel waar vijftien man vanuit verschillende rechtsgebieden met als gemene deler privacy op af kwamen, kreeg de vereniging vorm.’

Doelen

Inmiddels hebben Jacob van de Velde (Bureau Brandeis, Amsterdam), Sam Meijer (Kennedy Van Der Laan, Amsterdam) en Danny Hoekzema (De Roos Advocaten, Amsterdam) zich bij Baijens en Friesen gevoegd. Begin maart zitten de vijf advocaten bij de notaris voor de formele oprichting. Het doel is om de deskundigheid en het netwerk van de leden te verrijken door onder meer het organiseren van lezingen en borrels. Baijens: ‘Het delen van kennis, een netwerk opbouwen en ervaringen delen, daar gaat het om.’

Op 9 april staat het eerste evenement van de JPAN gepland. Tijdens een informele bijeenkomst in Amsterdam gaan de jonge advocaten dan in gesprek met Sjoera Nas, senior adviseur bij Privacy Company. Inmiddels zijn er vijfentwintig aanmeldingen.

privacy kenniscafe
FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie