Wat kun je doen en wat juist beter niet? Wie licht je in, wie niet? Hoe ga je om met het trauma? In Dicht bij huis behandelen Richard Korver en Iva Bicanic juridische en psychologische aspecten van de begeleiding van een kind na seksueel misbruik.

Bicanic gaat in op de ontstane emotionele schade voor het kind en de ouders. Korver belicht de juridische kanten, zoals aangifte doen en het aanspannen van een rechtszaak. Journalist Marlies Kieft is als coauteur betrokken. Het resultaat is een informatief werk waarin praktijkervaringen van beide auteurs beschreven staan.

Het is niet alleen voor ouders van slachtoffers geschreven. Ook andere vertrouwenspersonen uit de omgeving van het kind, zoals de opa en oma, de moeder van het beste vriendinnetje, de onderwijzer, en zeker ook de advocaat, kunnen er uit putten.

Dicht bij huis, hoe steun je een kind na seksueel misbruik? Iva Bicanic, Richard Korver, coauteur Marlies Kieft, Uitgeverij De Arbeiderspers Amsterdam Antwerpen, verschijnt 17 maart 2020.

Dicht bij huis
Advertentie