De afgelopen weken is er nog een grote piek geweest in het aantal inschrijvingen, meldt de NOvA. Begin februari stond de teller nog tussen de acht- en negenduizend aanmeldingen. In totaal telt Nederland 18.119 advocaten. De circa drieduizend advocaat-stagiairs daaronder hoeven zich niet aan te melden voor het register. Daarmee ligt het inschrijvingspercentage op tachtig procent.

In het register moeten advocaten zich registreren op minimaal een en maximaal vier rechtsgebieden. Met het rechtsgebiedenregister kunnen rechtzoekenden een beter zicht krijgen op de expertises van advocaten. Ook wil de NOvA de kwaliteit van de advocatuur verhogen met het register: om zich voor een rechtsgebied te mogen inschrijven, moet een advocaat tien opleidingspunten behaald hebben binnen het betreffende rechtsgebied.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie