Volgens de NOvA beschikt de sociale advocatuur als gevolg van de al jarenlang te lage vergoedingen niet over de benodigde financiële buffers om de gevolgen van de coronacrisis op te kunnen vangen. Begin deze week is het geschatte inkomensverlies in kaart gebracht via een inventarisatie bij de specialisatieverenigingen.

Op de eigen website zegt de NOvA te verwachten dat de RvR begin volgende week extra maatregelen voor de sociale advocatuur publiceert. Die maatregelen staan los van het pakket dat het kabinet eerder deze week voor het bedrijfsleven afkondigde.

De RvR zal ook het zittingsbeleid aanpassen, meldt de NOvA.

De Raad voor Rechtsbijstand is vooralsnog minder specifiek. Op de eigen website meldt de raad:’De Raad voor Rechtsbijstand en de Nederlandse Orde van Advocaten voeren overleg of eventuele speciale maatregelen nodig zijn en zullen daarover contact hebben met het ministerie van Justitie en Veiligheid. We doen er alles aan om zo snel mogelijk hier duidelijkheid over te geven.’

Enkele specialisatieverenigingen riepen dinsdag op voor steun voor advocaten die in de problemen komen door corona.

 

crona

Deel van Dossier

Coronacrisis

De uitbraak van het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen, ook voor de advocatuur. Volg hier de belangrijkste ontwikkelingen.

Advertentie