Het voorschot bedraagt de helft van het normale tarief en wordt gebaseerd op het aantal eerder afgegeven toevoegingen.

De raad maakte dinsdag ook twee andere steunmaatregelen bekend. Zo komt een schriftelijke vervolgzitting ook in aanmerking voor een zittingstoeslag. Dat geldt specifiek wanneer een zaak in tweede behandeling schriftelijk wordt afgedaan als gevolg van de coronacrisis, waar normaal gesproken een zitting zou plaatsvinden.

Voor strafzaken die extra uren vergen, zogeheten EXU-zaken, kan daarnaast tussentijds worden gedeclareerd. Normaal kan pas na beëindiging van rechtsbijstand of na toekenning van een vervolgverzoek extra uren, een aanvraag tot vaststelling van de extra uren vergoeding ingediend worden. Bij wijze van uitzondering kan indien noodzakelijk een extra uren zaak tussentijds gedeclareerd worden.

De extra maatregelen zijn van tijdelijke aard en gelden tot nader order, aldus de raad. De raad zegt er alles aan te doen om de aanvullende maatregelen zo snel mogelijk in te voeren. Een concrete ingangsdatum wordt echter nog niet genoemd. Ook mediators komen in aanmerking voor de extra steun.

crona

Deel van Dossier

Coronacrisis

De uitbraak van het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen, ook voor de advocatuur. Volg hier de belangrijkste ontwikkelingen.

Coronacrisis

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie