Op de website publiceerde de Rechtspraak een lijst met de meest urgente zaken.
Het soort zaken dat inhoudelijk wordt behandeld, zal langzaam worden uitgebreid.
Uitgangspunt blijft dat er in principe geen zittingen plaatsvinden en er geen fysiek contact is met partijen. In principe zal er tele(fonisch) gehoord worden of van andere mogelijkheden, zoals Skype for Business, gebruik worden gemaakt. Schriftelijke procedures blijven, net als nu, zoveel mogelijk doorgaan.

Prioriteit

Deze week zal de Rechtspraak een aanvullende lijst opstellen van zaken die, naast de urgente zaken, in deze tweede fase ook prioriteit moeten krijgen. Deze lijst zal begin april worden gepubliceerd op de coronapagina op Rechtspraak.nl en steeds worden ververst.

Het is op dit moment nog niet bekend tot wanneer de situatie duurt. Dat is onder meer afhankelijk van nieuwe kabinetsmaatregelen, meldt de Rechtspraak.
crona

Deel van Dossier

Coronacrisis

De uitbraak van het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen, ook voor de advocatuur. Volg hier de belangrijkste ontwikkelingen.

Coronacrisis

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie