Met inmiddels bijna veertig artikelen en een uitgebreide Q&A over uiteenlopende onderwerpen zoals de NOW, het onderwijs, privacy en overmacht is veel informatie beschikbaar binnen de helpdesk, aldus het kantoor met vestigingen in Leiden en Den Haag in een persbericht. Ook wordt van de chatfunctie veel gebruik gemaakt. Inmiddels zijn honderden vragen gesteld.

Toch blijven er volgens het kantoor veel vervolgvragen van onzekere ondernemers, bedrijven en werknemers over. ‘Ook veel van ZZP’ers, medewerkers in de flexibele schil, culturele instellingen en kleine ondernemers, die zich anders niet zo snel tot advocaten zouden wenden.’

De Clercq gaat telefonisch met deze mensen in gesprek om een eerste antwoord te kunnen formuleren. ‘Wij doen dat met plezier en kosteloos. Wij zien dat als onze bescheiden bijdrage aan de rampzalige situatie, en als opdracht voor ons maatschappelijk betrokken kantoor.’

vesper

Advocaten helpen ondernemers in nood

Er komen steeds meer initiatieven van advocaten die ondernemers in nood gratis of tegen een gereduceerd tarief van advies voorzien.

crona

Deel van Dossier

Coronacrisis

De uitbraak van het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen, ook voor de advocatuur. Volg hier de belangrijkste ontwikkelingen.

Coronacrisis

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie