Dat laat kantoorgenoot Tjalling van der Goot op Twitter weten na berichtgeving van Omrop Fryslân over het stoppen van het bekende advocatenduo. ‘Geen zorgen. Hans en Wim Anker stoppen pas over anderhalf jaar. En het kantoor blijft ook daarna gewoon. We hebben acht advocaten, allemaal gespecialiseerd in strafrecht. Kwaliteit gewaarborgd.’

De broers geven privéredenen op als belangrijkste aanleiding om te stoppen met het werk. Hans is sinds 1979 advocaat, Wim sinds 1981. Ze werden landelijk bekend door het bijstaan van onder anderen de moordenaar van Gerrit-Jan Heijn, Ferdi E., en de hoofdverdachte in de grote Amsterdamse zedenzaak, Robert M. Ook verdedigden ze de vier belagers van Meindert Tjoelker.

Geen grens

Volgens de broers heeft iedereen recht op een eerlijk proces en er wordt bij het kantoor dan ook geen enkele grens getrokken. Ook de grootste misdadigers staan ze bij.

Kantoorgenoot Van der Goot werd tijdens het eeuwcongres van het Advocatenblad in 2018 door vakgenoten gekozen tot Parel van de Balie. Wim Anker roemde hem om het feit dat ‘Van der Goot tegen de stroom in durft te roeien, onafhankelijk, met een impopulair standpunt’.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie