Op 11 mei gaan de rechtsgebouwen weer geleidelijk open volgens een tijdelijke regeling. Een van de aspecten van die regeling is het houden van zittingen aan de randen van de dag en op zaterdag. Die laatste optie is nu in overleg met de NOvA van tafel. ‘Er is ons verzekerd dat dit niet aan de orde is’, aldus de NOvA. ‘Er zijn op dit moment geen plannen om op zaterdag zittingen te gaan houden.’

De verruiming van de openingstijden door de Rechtspraak was niet met de advocatuur afgestemd. ‘We hebben steeds herhaald dat het van groot belang is vooraf het tijdstip en de wijze van behandeling met de betrokken advocaat af te stemmen. Al helemaal als dit buiten reguliere tijdstippen is’, stelt de NOvA. ‘Het uitgangspunt dat de rechtzoekende en diens advocaat steeds zonder voorbehoud beschikbaar is en kan zijn (en zich “coronaproof” kan verplaatsen) is onjuist.’

Coronacrisis

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie