Dat bleek woensdag op de tweede inleidende zitting in de strafzaak tegen de neef van Ridouan T. Het OM is van mening dat Anouar T. nauw betrokken is bij de moord op Wiersum. Hij zou een groep hebben geleid die gestolen auto’s in een Utrechtse loods beheerde, waaronder de auto’s die werden gebruikt bij de moordaanslag. Verder heeft hij volgens het OM een coördinerende rol gehad in de voorbereidingen op de moord.

Anouar T. en zijn advocaat André Seebregts hebben betrokkenheid bij de moord op Wiersum steeds ontkend. Net als op de eerste zitting begin maart las T. nu zelf een verklaring voor. Daarin stelt hij dat hij voorafgaand aan de moord op Wiersum is geobserveerd en dat zijn telefoons, auto en woning werden afgeluisterd. ‘Dat was allemaal geen aanleiding om mij te arresteren.’ Volgens T. houdt het OM ‘een berg aan ontlastend bewijs achter’.

Andere moord

De rechtbank ziet op dit moment geen bewijs dat T. wist dat Wiersum met de geleverde auto’s zou worden vermoord. Daarom zijn er volgens de rechtbank onvoldoende aanwijzingen voor medeplegen. Voor medeplichtigheid bestaat wel voldoende bewijs. Daarom blijft T. in detentie.

Anouar T. werd op de zitting ook beschuldigd van poging tot een andere moord, eind oktober in Utrecht. Onder meer DNA-sporen in de vluchtauto en een wapen leiden in de richting van T. In juni gaat de zaak over de aanslag in Utrecht verder. In juli is er weer een zitting met Anouar T. in de zaak Wiersum. Op 24 juni is er een pro formazitting in de zaken van de medeverdachten voor de moord op Wiersum: Giërmo B. en Moreno B.

Condoleance Derk Wiersum breed 2

Deel van Dossier

Derk Wiersum

Dossier Derk Wiersum op de website van het Advocatenblad

Derk Wiersum

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie